Jan Cunenpark Oss
07/072019

Bussel Skate Crew

 

Bussel Skate Crew, kortweg BSC, is een rapcollectief bestaande uit negen jonge jongens uit Oss a.k.a. ‘Chiraq aan de Maas’: LeBrain, Leftlane, Lil Ging, Tonti Saaf, Lil Waterboy, FreeChandell, Sckripton, Losse Brakka en DJ Pater Wijkie. 

De jongens hebben elkaar leren kennen via het skaten in Oss, maar kregen op een gegeven moment de behoefte om samen creatieve dingen te ondernemen. Er was dus veel inspiratie, maar geen platform of naam om dit onder te doen. Zo is Kilojoule ontstaan. Onder deze naam kan BSC hun creativiteit kwijt, ze produceren zelf hun muziek en schieten zelf hun clips.

Naast de muziek van BSC, ontwerpt en maakt Kilojoule kleding, organiseren zij feesten en maken ze hun eigen foto’s en video’s. Met nieuwjaar 2018 werden de eerste shirts gedrukt en een jaar later is Kilojoule al enorm gegroeid.

Op deze zelf-georganiseerde feesten in de Groene Engel in Oss, heeft BSC al verschillende keren voor een uitverkochte zaal mogen performen. Bij deze optredens waren de mosh-pits niet te tellen en werd de complete zaal afgebroken. Ook al zijn deze jongens nog maar een paar maanden bezig, hebben ze de stijgende lijn naar de top ingezet.