Jan Cunenpark Oss
07/072019

Glennis Grace

Glennis Grace blaast deze zomer Amerika omver als ze met haar onmiskenbare, sterke stemgeluid de finale bereikt van het immens populaire ‘America’s Got Talent’. Een doorbraak waar ze al jong meisje al van droomt.

Glennis Grace behoort al jarenlang tot één van de beste zangeressen die ons land rijk is. Haar carrière begint al op jonge leeftijd wanneer zij als 11-jarig meisje het podium deelt met Julio Iglesias. Vanaf dat moment mag het duidelijk zijn: Glennis Grace is here to stay!

Grote bekendheid krijgt Glennis in 1994 wanneer zij als 16-jarig meisje deelneemt aan de Soundmixshow met haar vertolking van Whitney Houston’s ‘One Moment in Time’. Ze pakt heel Nederland in en wint voor een miljoenenpubliek het tv-programma. Ze vertegenwoordigt ons land in 2005 bij het Eurovisie Songfestival en blaast in 2011 iedereen omver met haar versie van ‘Afscheid’ in het tv-programma de Beste Zangers van Nederland.

Ze duikt regelmatig de studio in om haar eigen muziek op te nemen, maar blijft ook haar grote held Whitney Houston eren. Sinds 2014 is Glennis onderdeel van de gelegenheidsformatie Ladies of Soul. Een supergroep bestaande uit Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Berget Lewis, Candy Dulfer en Glennis Grace. Tijdens een weergaloze show in de Ziggo Dome brengen de ‘ladies’ een combinatie van mooie en verrassende pop- en soulnummers uit eigen repertoire en die van hun idolen. De Ladies of Soul zijn razend populair met ieder jaar uitverkochte shows.

Ook solo staat Glennis voor volle zalen. Ook nu ze haar American Dream aan het waarmaken is, vergeet Glennis Nederland niet. Ze staat dan ook met veel plezier op het hoofdpodium van de 13e editie van Muze Misse.