Jan Cunenpark Oss
01/072018

Danny Vera maakt het programma van Muze Misse compleet

Met de bevestiging van de komst van Danny Vera en z’n band is het programma van Muze Misse 2017 compleet. Eerder konden we al melden dat o.a. De Staat, Ali B, Blaudzun, O’G3NE, Heavy Hoempa en Steffen Morrison zondag 2 juli naar het Jan Cunenpark in Oss komen. Met meer dan 10 acts op 2 podia en kaarten die in de voorverkoop slechts € 25,- kosten, kan het niet anders dan een mooie dag worden.

Kinderen tot en met 12 betalen € 1,- en tickets zijn te koop bij de CDkiosk en Il Particolare in Oss, café Roots in Bergehem en via de site van Muze Misse.

Danny Vera
Danny Vera scoorde landelijke bekendheid als huisband van Voetbal International op RTL7. Met Distant Rumble debuteerde Vera op het vermaarde Excelsior Recordings. Het werd een klassiek album met een moderne sound. Invloeden uit de jaren 50 & 60 zijn nooit ver weg en de basis van elk liedje staat steevast fier overeind: de man met zijn gitaar.
De zeeuwse Zanger, muzikant en songwriter werd met rock ’n Roll in de aderen geboren en brengt sinds 1995 Americana in de stijl van de meesters als Johnny Cash, Roy Orbison en Elvis Presley.
In 2002 debuteerde hij met zijn eerste plaat “ For the light in your eyes”,Waarmee hij op 1 kwam in de Turkse Hitparade en inmiddels zijn we 6 albums verder. Het album, Distant Rumble (2013), is een juweeltje, waar gitarist James Burton (vaste gitarist bij Elvis Presley) aan mee werkte, en waarop zijn authentiek rockabilly geluid met country invloeden weergaloos naar voren komt. In 2014 maakte hij de EP “The New Black & White” en deze krijgt in september 2015 een vervolg, die hij presenteert met show die 45 keer langs theaters in Nederland gaat.
In 2016 verschijnt “The Outsider” met daarop onder meer een duet met Douwe Bob ‘Loving Her Alone”. Live Rocken zijn nummers de pan uit ( aldus 3voor12) en dat verklaart ook de uitverkochte zalen tijdens zijn clubtours. Dit jaar begon met een uitverkochte theatertour en deze zomer gaat hij de festivals af, Paaspop, Naked Song, bevrijdingsfestival Overijssel en Concert at Sea, om er maar een paar te noemen. Heel blij zijn we met zijn komst naar Muze Misse. Zijn vaste band wordt daarbij aangevuld met de Aristo Horns.
Danny Vera is misschien wel het best bewaarde geheim van de lage landen en het wordt tijd dat daar verandering in komt.