Jan Cunenpark Oss
01/072018

 

Natuurlijk doet het vernieuwde Museum Jan Cunen dit jaar ook weer mee en zet de deuren open om de bezoekers van Muze Misse te ontvangen.

Tijdens Muze Misse beleef je Museum Jan Cunen als een van de podia van het festival. Vanaf eind september toont het museum een tentoonstelling rond het thema Powervrouwen. Hierop geeft het museum  op 2 juli een voorproefje. Een aantal van de meest krachtige vrouwen zijn te vinden in de popmuziek. Wat Oss te bieden heeft op dit vlak is te horen in het museum op verschillende plekken tussen de kunstwerken.

Daarnaast is er natuurlijk de tentoonstelling met hoogtepunten uit de collectie van Museum Jan Cunen.

Programma: 

Beatrice van der Poel   14.30 – 15.15 uur   3e etage: omloop

Zangeres Beatrice van der Poel, geboren in Oss, brengt een ode aan Jimi Hendrix, de mythe en stijl-icoon uit de jaren zestig die in 1970 plotseling overleed. Als die-hard fan vertaalde ze zijn hits als Foxy Lady, Little Wing, Crosstown Traffic, The wind cries Mary en Purple Haze met groot respect voor het origineel naar het Nederlands. Ze ontdekte dat Jimi Hendrix prachtige poëtische teksten schreef waarin hij zich zeer kwetsbaar opstelde. Dit in tegenstelling tot zijn macho voorkomen en performance; rauw, intens en bijna dierlijk. Beatrice wordt muzikaal begeleid door gitarist Tim Eijmaal (Matt Simon/Sven Hammond).  De songs zijn daardoor teruggebracht tot de essentie en klinken verrassend, extatisch en sensueel. Daarnaast vertelt zij smeuïge backstage story’s (geschreven door Thomas Verbogt) over het leven van deze gitaarheld. Hendrix was ‘s werelds grootste gitarist; de man die de gitaar liet klinken zoals ie nog nooit eerder had geklonken en van grote invloed op de hedendaagse pop en rock muziek.

 

Nana Adjoa   15.30 – 16.15 uur   1e etage: trouwzaal

Dromerig én spannende alternative music doordrenkt met soul, soul als in ziel. De muziek van de multi-getalenteerde artiest Nana Adjoa in een hokje plaatsen is een uitdaging want de sterke songs voelen verrassend en origineel door de verschillende kleurrijke diepe sounds en grooves, die je soms even terug nemen naar britse triphop uit de ‘90, maar is gelijk te herkennen door Nana Adjoa’s eigenzinnige warme stem. Een stem die compacte poëtische teksten bezingt die samen met de sounds de dieptes in duiken en vragen stellen zonder een moment zwaarmoedig te worden. Met een 5 koppige band reisde ze in het najaar van 2016 mee met de Popronde wat resulteerde een 20 tal shows door het hele land en werd ze gekozen door 3voor12 als “talent to watch” in 2017. De eerste single kregen we in april te horen en niet lang daarna verscheen haar debuut EP “Down At The Root”.

 

Iris van Nuland   16.30 – 17.15 uur   1e etage: hal


Iris van Nuland (2002) uit Oss kreeg eind 2008 haar eerste vioollessen op de muziekschool Muzelinck. Vanaf schooljaar 2013/2014 studeert zij op de School voor Jong Talent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ze krijgt daar iedere zaterdag les van viooldocente Koosje van Haeringen. Sinds september 2014 speelt Iris tweede viool in het Atheneum Kamerorkest.

Ze heeft incidenteel vioollessen mogen ontvangen van Edith van Moergastel, Frederieke Saeijs, Ariane Mathäus, Peter Brunt en Karsten Kleijer. Iris zit op het Mondriaan College in Oss, in de schoolband en doet aan trampolinespringen. Na haar middelbare schoolopleiding wil ze naar het conservatorium.

Vorig jaar won de toen 14-jarige violiste de talentenjacht Superkids gewonnen. In finale van het RTL4-programma nam de Osse het op tegen zeven andere jonge talenten. Daarin speelde ze het stuk Lente van Vivaldi. Met de eerste prijs wint Iris een studiebeurs van 25.000 euro. Als dat nu al geen powervrouw is!