Jan Cunenpark Oss
01/072018

Ook Midas komt naar Muze Misse

Toen we afgelopen zondag in Paradiso bij de cd presentatie van Midas waren, werden we zo omver geblazen dat we niet anders konden dan hem aan het programma van Muze Misse toevoegen. Daarmee is het programma zo goed als rond, we maken later deze maand nog een grote naam bekend.

Midas
De Amsterdamse zanger/gitarist Midas begint op zijn twaalfde met het maken van muziek. Hij speelt in verschillende bands en stopt op zijn zestiende met school om zich volledig op muziek te richten. Een jaar later wordt hij aangenomen op het Conservatorium van Amsterdam, waar hij zang en gitaar studeert en zijn diploma behaalt. Naast zijn studie speelt Midas in rockband The Fudge, waarmee hij een album uitbrengt en de publieksprijs binnen sleept bij De Grote Prijs van Nederland.

Na het uiteenvallen van the Fudge besluit Midas zich te concentreren op zijn solowerk. Hij verblijft een tijdje in Barcelona, New York, LA en Nashville en schrijft daar veel liedjes. Midas vindt zijn eigen geluid: powerpop met folkinvloeden. Terug in Nederland tourt hij met zijn nieuwe liedjes en nieuwe band met de Popronde door Nederland. JB Meijers en Ilse de Lange (The Common Linnets) horen zijn muziek en zijn zó enthousiast dat ze hem uitnodigen als special guest tijdens hun tour door Nederland eind 2015. In 2016 pakt Midas door met veel eigen optredens. Hij staat onder meer op Noorderslag, Pinkpop, Bospop en De Parade en nu dus ook op Muze Misse.

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en Midas is er helemaal klaar voor. IJzersterke popsongs en een strakke live-band. Op 31 maart 2017 verscheen zijn debuutalbum bij het label Dapper.

Tickets voor Muze Misse kosten € 25,-, kinderen tot en met 12 betalen € 1,- en zijn te koop bij de CDkiosk en Il Particolare in Oss, café Roots in Bergehem en via de site van Muze Misse.